Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Eredivisie CV sluit eerste biedingsronde

17 jan 08

Ge´nteresseerde mediabedrijven hebben donderdagochtend bij de ECV een bod uitgebracht op de televisierechten van de eredivisie. Aan het einde van het huidige voetbalseizoen loopt het bestaande driejarige televisiecontract af.

Mediabedrijven kregen tussen 10.00 en 12.00 uur de gelegenheid om hun bod, in een gesloten enveloppe, bij de Eredivisie CV kenbaar te maken. De ECV biedt twee hoofdpakketten aan: een samenvattingspakket en een live-pakket. Binnen dit live-pakket zijn weer drie verschillende pakketten van toepassing.

Daarnaast is er een radiopakket, een voor- en nabeschouwingspakket, een mobiel telefoonpakket en een pakket voor de samenvattingen van de eredivisie voor vrouwen. Er kan geboden worden op een contractduur van drie, vier en vijf jaar.

De ECV brengt voorlopig niets naar buiten. "Wij zeggen niet wie er geboden heeft en ook niet voor hoe veel", aldus voorzitter Alex Tielbeke van de ECV. De ECV kan er nu namelijk voor kiezen om de biedingen ter goedkeuring aan de clubs voor te leggen of geïnteresseerde partijen tot een nieuwe biedingsronde uit te nodigen. Medio februari moet de volledige procedure zijn afgerond.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief