Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

SBS biedt niet op voetbalsamenvattingen

17 jan 08

De SBS-groep (SBS6, Net5 en Veronica) heeft niet geboden op de televisierechten van de voetbalsamenvattingen, die de Eredivisie CV (ECV) voor een nieuwe periode in de verkoop heeft.

Dat heeft een SBS-woordvoerder donderdag gezegd. De biedingsronde sloot donderdag om 12.00 uur.

De zegsman kan niet uitgebreid ingaan op de voorwaarden van het verkoopdocument ('tender'), omdat dat geheim is. "Wel kan ik zeggen dat we niet hebben geboden omdat we geen mogelijkheden zien om voetbalsamenvattingen zakelijk tot een succes te maken. Mede gelet op de aanvullende voorwaarden die zijn gesteld, maar daar kan ik dus niet op ingaan."

Een woordvoerder van het RTL-concern (RTL4, 5, 7 en 8) kon donderdag niet op de kwestie ingaan. "Tot het moment van bekendmaking door de ECV wie welke pakketten mag kopen, doen wij geen mededelingen", wilde hij nog wel prijsgeven.

Eerder deze week werd duidelijk dat drie kabelmaatschappijen (Casema, @Home en Multikabel) die zijn samengegaan in het nieuwe bedrijf Zesko Holding een bod op de voetbalbeelden overwogen. Een woordvoerder van dit 'kabeltrio' was donderdag nog niet bereikbaar of zijn bedrijf inderdaad heeft geboden.

Hetzelfde geldt voor de NOS. Deze publieke zendgemachtigde bracht op 9 januari naar buiten een bod te overwegen.

Waarschijnlijk maakt de NOS donderdag niet bekend of is geboden en wacht de omroep, net als RTL, op de beslissing van de ECV alvorens met commentaar te komen.

Voordat de voetbalsamenvattingen naar het vroegere Talpa verhuisden, waren ze altijd te zien bij NOS Studio Sport. De omroep heeft sindsdien de sterke wens gehad om ze weer terug te krijgen. Door de overeenkomst van John de Mol met RTL zijn de samenvattingen momenteel bij RTL Voetbal te zien.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief