Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

AEL maakt tegenfilm Wilders

17 jan 08

Aboutaleb is bereid in het Arabisch uitleg te geven in moslimwereld.

De Arabisch Europese Liga AEL gaat een tegenfilm uitbrengen op de dag dat de film van Geert Wilders van de PVV uit is. Dat heeft Abdou Bouzerda van de Nederlandse tak van de AEL vanavond in NOVA bekendgemaakt. De AEL zal in deze film de andere kant van de Koran en de islam laten zien.

De strekking van de boodschap volgens Abdou Bouzerda van de AEL: "Wij willen de vrijheid van meningsuiting van de heer Wilders niet verloochenen, integendeel, wij zijn fervente voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Wij willen op de inhoud van zijn film ingaan. Wat wij willen is de islam en de koran in de juiste context zetten."

De AEL zal ook een offensief tegen de Nederlandse overheid beginnen als de regering mooi weer gaat spelen in het buitenland. "Als het gaat over onveiligheid van Nederlanders in het buitenland, staan we daar voor honderd procent achter, maar als Nederland in het buitenland gaat verkondigen dat het een tolerant land is dat geen problemen heeft met haar moslimgemeenschap, dan gaan wij die boodschap absoluut verstoren."

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken zegt in NOVA bereid te zijn om met zijn achtergrond en kennis van de Arabische taal zonodig in moslimlanden tekst en uitleg te geven over de film van Wilders en waarom die vertoond mag worden.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief