Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Probiotica-producent Winclove 'ontdaan'

23 jan 08

Biotechnologiebedrijf Winclove, dat de probiotica heeft geleverd voor het mislukte onderzoek van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht, stelt "ontdaan" te zijn over wat heeft plaatsgevonden.

"We volgen het advies van de onderzoekers, in bepaalde omstandigheden gebruiken we het product niet meer", aldus directeur Luuk van Duijn van het in Amsterdam gevestigde bedrijf.

Van Duijn doelt op drie situaties waarin gebruik van het voedingssuplement kwalijk kan zijn: bij mensen met orgaanfalen, mensen op de afdeling intensieve zorg en toepassing samen met sondevoeding.

"Wij werken voorlopig niet mee aan onderzoek waarin een van deze drie punten aan de orde is", aldus Van Duijn. Van Duijn benadrukt dat probiotica een verzamelnaam is voor voedingssuplementen die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben. "Dit product hebben we samen met het ziekenhuis ontwikkeld, met specifieke eigenschappen. Het is alleen maar in deze situatie gebruikt." De kwalijke werking geldt dan ook niet voor andere probiotica en andere omstandigheden, aldus Van Duijn. "Voor zover we nu weten."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief