Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Peter R. de Vries: 'Holloway-zaak opgelost'

31 jan 08

Justitie op Aruba onderzoekt nieuwe aanwijzingen over de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in mei 2005. Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba liet vandaag weten onder meer informatie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries te

Volgens de Vries heeft hij een maandenlange verborgen camera-actie op Aruba gehouden en is de zaak rond. De Vries wilde niet zeggen of hij Joran van der Sloot gevolgd heeft met de camera.

De moeder van Natalee is ingelicht. Ze is op dit moment in Nederland om haar medewerking te verlenen aan een speciale twee uur durende uitzending van 'Peter R. de Vries misdaadverslaggever'. Die wordt zondagavondavond uitgezonden.

De Amerikaanse Natalee Holloway verdween in mei 2005 op Aruba, na een avondje stappen. Volgens het Openbaar Ministerie is Joran van der Sloot degene die het toen 18-jarige meisje als laatste levend heeft gezien. Hij werd een aantal keer aangehouden en verhoord, maar is nu op vrije voeten.Het onderzoek werd in december afgesloten. Justitie had niet genoeg bewijs om Van der Sloot en twee medeverdachten te vervolgen.

Onlangs was Peter R. de Vries samen met Van der Sloot en zijn ouders te gast in de late night talkshow Pauw en Witteman. Daar gaf hij aan bezig te zijn met een onderzoek naar de verdwijningszaak.


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief