Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Van der Sloot niet bezorgd over revelaties De Vries'

1 feb 08

Joran van der Sloot heeft niets te vrezen van de onthullingen die misdaadverslaggever Peter R. de Vries zondag in zijn programma zal doen over de zaak-Natalee Holloway.

Dat stelde zijn Amerikaanse advocaat Joe Tacopina in een uitzending van de Amerikaanse nieuwszender Fox News van donderdagavond.

"Ik heb met Joran gesproken. Ik heb met zijn ouders gesproken. Zij hebben met de Arubaanse hoofdofficier Hans Mos gesproken. Er bestaat geen bezorgdheid dat dit zal leiden tot een revelatie waarin Joran van der Sloot als schuldige wordt aangewezen", aldus de jurist in het programma On the Wire. "Het vertrouwen wankelt niet."

Tacopina veegde hoofdofficier Mos de mantel uit wegens diens uitlatingen over nieuw materiaal in de zaak van de verdwenen Amerikaanse tiener. "Ik denk dat de aanklager op Aruba zich meer moet concentreren op het doen van onderzoek in plaats van deze belachelijke perscommuniqués uit te geven", zei de jurist.

De aanklager heeft volgens Tacopina de banden meer dan een week gehad en is er nog steeds niet zeker van of ze wel voor een doorbraak in zaak zorgen. "De reden waarom hij vandaag met een persverklaring is gekomen, was omdat De Vries op zijn website heeft gezegd dat de banden in zijn show zouden komen", stelde de advocaat.

Hoewel de raadsman de banden van Peter R. de Vries naar eigen zeggen niet heeft gezien of gehoord, is hij ervan overtuigd dat ze niet schadelijk zijn voor zijn cliënt. "Er is niets dat uit de uitzending van zondag kan komen dat mij, mijn onderzoekers of iedereen die ook maar enige kennis heeft van de zaak, ervan kan overtuigen dat Joran iets met Natalee's verdwijning heeft te maken."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief