Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Advocaat: 'Vriend' Van der Sloot filmde gesprek (2)

1 feb 08

Een zogenaamde vriend van Joran van der Sloot heeft met een verborgen camera gesprekken van hem opgenomen.

Volgens Jorans advocaat Ariean de Bie heeft hij dat aan zijn ouders verteld. De 'vriend' zou "zoete broodjes hebben gebakken" en zou bekend hebben dat hij een geldbedrag heeft ontvangen van Peter R. de Vries.

"Joran heeft de infiltrant niet zien aankomen en werd overvallen door het bericht over de bevindingen van De Vries", zei De Bie. "De man, die iets ouder is dan Joran, sprak goed Papiaments en komt ook van Aruba."

De raadsman heeft geen goed woord over voor het Arubaanse Openbaar Ministerie (OM). "Het OM loopt aan het leibandje van Peter R. de Vries. Ze reageren net zo knullig als eerder. Ga eerst eens alles onderzoeken en kom dan met commentaar naar buiten. Nu krijgt De Vries iedereen voor de buis, terwijl ik denk dat het weer een flauwekulverhaal is. Hij zal wel wat aan elkaar hebben geknipt en geplakt zoals hij bij de andere, voormalige verdachten deed, de broers K.. Dat liep met een sisser af."

Diverse Arubaanse en internationale media hebben gemeld dat Joran van der Sloot al zou zijn aangehouden. Zowel de advocaat als de ouders ontkennen dat. De Bie: "De vader van Joran heeft vanmiddag (lokale tijd) nog contact met zijn zoon gehad. Maar het kan elk moment anders zijn, en is mogelijk dat hij op dit moment wordt opgepakt."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief