Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Joran: bekentenis was leugen

2 feb 08

Joran van der Sloot houdt vol dat hij niets te maken heeft met de verdwijning van Natalee Holloway.

In Pauw & Witteman bevestigde hij dat hij een vriend heeft verteld dat Natalee tijdens seks met hem onwel werd en dat iemand met een bootje daarna haar lichaam op zee heeft gedumpt. Maar hij zei ook dat het een verzinsel was. Hij zou precies hebben verteld wat de vriend wilde horen. Joran van der Sloot noemde dat dom en erkende dat er geen reden is hem ooit nog te geloven.

De vriend nam de gesprekken met een verborgen camera op voor Peter R. de Vries. De Vries zegt in een reactie dat hij niet onder de indruk is van het verhaal van Joran. Volgens hem hebben Pauw & Witteman geen kritische vragen gesteld omdat ze blij waren dat ze hem in de uitzending hadden.

Tot nu toe heeft Van der Sloot tijdens de verhoren steeds ontkend dat hij seks met Natalee heeft gehad. De vriend die hij heeft gebeld zou niet een van de Surinaamse broers zijn, die eerder als verdachten werden aangemerkt.

Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft het onderzoek naar de betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway inmiddels officieel heropend.

(Bron: NOS)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief