Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Daury: 'ik heb geen boot'

5 feb 08

Daury Rodriguez, de man die volgens Joran van der Sloot heeft geholpen bij het wegwerken van het lichaam van Natalee Holloway, heeft geen boot en was in Nederland toen de affaire op Aruba speelde.

Dat heeft de op Aruba opgegroeide Rodriguez maandag verklaard in een gesprek met de Amerikaanse tv-zender ABC. "Ik heb er nooit een gehad, en ik heb er nu geen," zei Daury, toen hem werd gevraagd naar het vaartuig.

Van der Sloot beweerde dat hij samen met Rodriguez het lichaam van de Amerikaanse in de
boot van Daury naar open zee heeft gebracht en daar heeft gedumpt. Volgens Rodriguez heeft hij na de spraakmakende reportage van Peter R. de Vries via een chatprogramma op internet contact gehad met Joran. Die maakte zijn excuses dat hij Daury had genoemd. "Ik wist niet waar ik over sprak," liet Van der Sloot aan Daury weten.

Volgens Daury vroeg hij via het chatprogramma waarom hij zijn naam had genoemd. "Wat is er aan de hand met je man." Van der Sloot antwoordt met herhaalde excuses. "Je brengt me in problemen voor niets", zou Daury daarop weer hebben geantwoord.

Rodriguez verklaarde verder vroeger met Van der Sloot te hebben gevoetbald. Hij noemt zich een kennis van Joran, maar zou hem geen vriend noemen. Daury heeft volgens zijn advocaat Chris Lejuez inmiddels een verklaring afgelegd bij het Openbaar Ministerie op Aruba.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief