Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Holleeder in cel aangehouden voor liquidatie

8 feb 08

Holleeder in cel aangehouden voor liquidatie

Willem Holleeder is woensdag in zijn cel aangehouden voor de moord op Serge Miranovic, op 12 januari 2006 in Podgorica in Montenegro.

Dat hebben meerdere bronnen bevestigd tegenover NOVA. Holleeder zou de opdracht voor de moord hebben gegeven. Naast Holleeder zijn nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om de Bosniër Maruf M., alias Paja, die in Nederland vastzit op verdenking van de moord op Cor van Hout. Verder is Milos P. aangehouden, die tot dinsdag in Nederland gevangen zat wegens handel in verdovende middelen.

Miranovic werd op 12 januari 2006 in Podgorica door twee mannen onder vuur genomen, terwijl hij achter het stuur zat van zijn auto. Hij zou behoren tot de bende van de Joegoslavische topcrimineel Sreten J. Holleeder en andere Nederlandse criminelen zouden op voet van oorlog staan met de Joegoslavische bende vanwege een geschil over een partij drugs.

De aanhouding van Maruf M. is bevestigd door zijn advocaat, mr. David Moszkowicz. Maruf M is vrijdagmiddag voorgeleid in Haarlem. Ook mr Bram Moszkowicz heeft bevestigd dat zijn client Milos P. voor deze zaak is aangehouden. Ook hij is vrijdagmiddag voorgeleid.

Bronnen melden NOVA dat justitie beschikt over afgetapte telefoongesprekken, waarin een tussenpersoon, Luka B., in contact staat met Maruf M. De tussenpersoon zou de twee huurmoordenaars hebben geregeld. Luka B. zou vlak na de moord in Nederland zijn opgedoken en zou door een observatieteam zijn gezien in aanwezigheid van Holleeder en Maruf M. Met z'n drieën zouden ze daarna in een seksclub zijn gezien.

In september meldde het Servische radiostation B92 dat de tussenpersoon Luka B. zou zijn aangehouden, en dat Nederland om zijna anhouding had gevraagd. Het Algemeen Dagblad meldde dat justitie een getuige had gevonden, die kon verklaren over de moord op Miranovic.

Sinds afgelopen zondag is Willem Holleeder overgeplaatst naar gevangenis De Schie in Rotterdam. Hij zit daar niet langer onder het zogenoemde EBI-regime.


 

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief