Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Cruijff: Ajax houdt mij bewust op afstand

18 feb 08

Johan Cruijff beweert dat Ajax hem bewust op afstand houdt. Hij zegt dat in zijn wekelijkse column van maandag in De Telegraaf.

De Amsterdammer laat in het midden of hij nog steeds openstaat voor een functie bij de vereniging waar hij zijn succesvolle loopbaan begon.

Cruijff reageert in zijn column onder meer op de onderzoekscommissie die zondag tijdens de presentatie van een rapport onder meer pleitte voor een algemeen directeur met een grote voetbalachtergrond als boegbeeld van de club. "Gebleken is dat ik een uitstekende beslissing genomen heb om niet in die Ajax-commissie te gaan zitten. De afgelopen tien jaar ben ik een paar keer door de club om advies gevraagd en iedere keer werd dat op wat voor een manier dan ook misbruikt", aldus Cruijff.

De Amsterdammer snapt dat hij met zijn nieuwe kritiek de vraagt oproept waarom hij zelf geen verantwoordelijkheid neemt. Cruijff benadrukt dat hij daar altijd voor open heeft gestaan, maar laat wel in het midden of dat nu nog het geval is. Opvallend is dat hij de huidige beleidsbepalers van Ajax ook uitdaagt om alsnog een beroep op hem te doen.

"Veel mensen zullen wel weer denken: daar heb je 'm weer. Wanneer neemt hij zelf zijn verantwoordelijkheid? Dan is mijn antwoord simpel: ik heb daar altijd voor open gestaan. Maar er is nooit, maar dan ook nooit iemand geweest die tegen me gezegd heeft: los jij het op. Dat durven ze namelijk niet. Want als ik het moet doen, dan los ik het inderdaad op. Alleen zullen veel mensen de manier waarop niet prettig vinden. Dus word ik vooral op afstand gehouden."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief