Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Cramer haalt streep door windmolens bij Woerden

18 feb 08

Minister Jacqueline Cramer (Ruimtelijke Ordening) haalt een streep door vier windmolens die zouden verrijzen bij Woerden. De molens passen niet in het landschap, vindt de minister.

Cramer zal dat maandagmiddag gaan zeggen bij een bezoek aan de locatie in Woerden waar de windmolens staan gepland, bevestigt haar woordvoerder een bericht in de Volkskrant.

Als milieuminister heeft Cramer met de provincies afgesproken dat er tot 2011 2000 megawatt aan windenergie bijkomt. Maar als verantwoordelijke voor het landschap keert ze zich nu tegen de plek in Woerden, waar een kwart van de 50 megawatt aan windenergie zou worden opgewekt die Utrecht voor zijn rekening zou nemen.

Cramer sluit niet uit dat ze nog meer locaties voor windmolens moet afwijzen als deze het landschap te zeer gaan verrommelen. Ze zet voor de langere termijn in op windmolenparken.

In 2020 moet een vijfde van de energievoorziening in Nederland duurzaam zijn. Daarvoor moet 4000 megawatt windenergie extra worden opgewekt. Een windmolen produceert 2 tot 3 megawatt.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief