Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Musharraf zet zich in voor 'verzoeningspolitiek'

18 feb 08

De Pakistaanse president Pervez Musharraf heeft maandag gezegd dat hij zich gaat inzetten voor 'verzoeningspolitiek'. Hij bracht zijn stem uit voor de parlementsverkiezingen op een school in de stad Rawalpindi.

"We moeten uit deze confrontatieachtige benadering stappen en verzoeningsgezind worden", aldus het staatshoofd. Hij zei open te staan voor 'verzoeningspolitiek' met iedereen.

Pakistans voormalige premier Nawaz Sharif van de Pakistaanse Moslim Liga (PML-N) bracht zijn stem uit op een islamitisch college in Lahore. Hij waarschuwde dat de Pakistaanse Moslim Liga (PML-Q) van Musharraf probeert te frauderen bij de stembusgang. "De PML-Q begaat fraude, en ze vallen onze kandidaten en aanhangers aan", aldus de ex-premier.

Voordat Sharif naar het stembureau ging, bracht hij een bezoek aan de familie van zijn partijlid Asif Ashraf. Deze politicus werd zondagavond doodgeschoten in Lahore, tezamen met enkele werknemers en aanhangers.

De 51-jarige weduwnaar van de vermoorde ex-premier Benazir Bhutto, Asif Ali Zardari, ging naar de stembus in Nawabshah. Daar is een van zijn zussen kandidaat voor een parlementszetel. Terwijl de leider van de Pakistaanse Volkspartij (PPP) zijn stem uitbracht, schreeuwden honderden aanhangers de naam van zijn overleden echtgenote: "Lang leve Bhutto", "Benazir Bhutto leeft" en "We nemen wraak voor Benazir met de verkiezingen".

"Winst is ons lot en we zullen het systeem veranderen", liet Zarsari zelf weten. "Het volk gaat regeren." Bhutto kwam acht weken geleden om door een zelfmoordaanslag. Haar partij is torenhoog favoriet bij de stembusgang.

(Bron: ANP/RTR/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief