Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Cruijff gaat Ajax anders organiseren

20 feb 08

Johan Cruijff ambieert geen functie in het bestuur of de directie van Ajax.

"Er is mij gevraagd om een goede organisatie neer te zetten", verklaarde de beroemdste voetballer uit de Nederlandse geschiedenis woensdagavond voor de camera's van Studio Sport. "Dat ga ik dus doen."

Cruijff heeft al zo zijn ideeën over wat er bij Ajax moet veranderen. "Maar dat ga ik nu natuurlijk niet zeggen", sprak hij. "Dat zou stom zijn. Ik word geen technisch directeur, voorzitter of trainer. Ik ga wel zeggen wat er moet veranderen. Bij Ajax gaat het niet zoals het moet. Ik wil dat veranderen. Ik ga dus zeggen dat het zo en zo moet. Ik ben ook zeker verantwoordelijk voor hoe ik de zaken ga neerzetten. Ik ben nooit ergens voor weg gelopen."

Cruijff wilde niet op personen ingaan. "Technisch directeur Martin van Geel zit mij niet in de weg. Niemand zit mij in de weg. Zo denk ik niet. Ik ga gewoon zeggen hoe het moet, projectjes maken en zeggen welke poppetjes daar bij passen. Ajax is gewoon mijn club en nog steeds een parel in het Nederlandse voetbal. Dat merk je ook overal in het buitenland. Dan doet het pijn als het niet goed gaat."

Cruijff: "Ik geef maar één voorbeeld. De ledenraad van Ajax vergaderde dinsdag tijdens een avond met voetbal in de Champions League. Dat kan in mijn ogen al niet. Dat is raar voor mensen die van voetbal houden. Ik word vaak gebruikt in negatieve zin. Daarom heb ik besloten om de mensen eens te verrassen en naar de ledenraad te gaan. Ik wilde horen wat ze te vertellen hadden. Ze hebben me toen gevraagd of ik wilde zeggen hoe het technische gedeelte bij Ajax er uit moet zien. Dat wilde ik wel."

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief