Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verdachte tasjesdiefzaak blijft proces mijden

18 feb 08

De 46-jarige Germaine C. zal donderdag andermaal wegblijven van haar eigen proces. Dat zegt haar advocaat Cees Korvinus.

De vrouw moet terechtstaan voor het doodrijden van een tasjesdief. Op 5 februari, toen de rechtbank in Amsterdam aan de zaak wilde beginnen, verscheen zij evenmin.

Maandag maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat het proces tegen C. donderdag wordt hervat. Op de zitting twee weken geleden droeg de rechtbank het OM op C. op te sporen en ervoor te zorgen dat zij haar opwachting zou maken in de rechtszaal.

C. werd in januari 2005 in Amsterdam-Oost beroofd van haar handtas terwijl zij in haar auto zat. Zij reed achteruit achter de twee dieven aan, die op een scooter zaten. Het tweetal kwam ten val. Een van de jongens raakte dodelijk bekneld tussen C.'s auto en een boom.

Advocaat Korvinus gaf tijdens de eerste zitting al te kennen dat zijn cliënte "nooit en te nimmer" op de openbare terechtzitting zal verschijnen. Zij is te bang om dat aan te kunnen, zei de raadsman toen.

"Aan die situatie is niets veranderd", aldus Korvinus maandag. "Sterker nog: zij is zich door de beslissing van de rechtbank dat zij moet verschijnen zeer opgejaagd gaan voelen." Wat Korvinus betreft kan de zaak heel goed buiten aanwezigheid van zijn cliënte worden behandeld.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief