Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

CDA: ontslagrecht terecht nog bekeken

28 feb 08

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) stelt volgens het CDA terecht vast dat het onderwerp ontslagrecht nog steeds op tafel ligt.

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van de grootste regeringspartij zei donderdag verbaasd te zijn over alle ophef die is ontstaan, omdat de CDA-minister verwacht dat de commissie-Bakker in haar advies over de arbeidsmarkt ook het ontslagrecht zal betrekken.

De commissie-Bakker is ingesteld door het kabinet, nadat Donner zijn plan voor versoepeling van het ontslagrecht moest intrekken na verzet van coalitiegenoten PvdA en ChristenUnie. Van Hijum stelt dat de commissie vervolgens juist de opdracht heeft gekregen om "in alle openheid alle middelen te bekijken" die nodig zijn om meer mensen aan het werk te helpen.

Daarmee is volgens de CDA'er afgesproken dat er ook naar nut en noodzaak van een soepeler ontslagrecht wordt gekeken. "Laat de commissie nu gewoon haar werk doen. Het gaat er juist om dat de commissie kritisch bekijkt of hervorming van het ontslagrecht ook het doel dient."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief