Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Obama niet onder de indruk van overwinningen Clinton

5 mrt 08

Senator Barack Obama heeft zich dinsdagavond niet erg onder de ondruk getoond van de overwinningen van zijn Democratische tegenstandster Hillary Clinton.

Zelfverzekerd hield de zwarte kandidaat zijn aanhangers in het Texaanse San Antonio voor dat hij de nominatie van zijn partij toch wel zal winnen. "Het maakt niet wat er vanavond gebeurt, we hebben bijna dezelfde voorsprong in gedelegeerden als we deze ochtend hadden, en we zijn op weg om deze nominatie te winnen", aldus een schorre Obama op dinsdagavond.

Opnieuw gispte hij Hillary Clinton en de Republikeinse kandidaat John McCain wegens hun aanvallen op zijn plannen. "John McCain en Hillary Clinton praten elkaar na in hun afwijzing van de oproep tot verandering die eloquent maar leeg zou zijn, die zou bestaan uit speeches en geen oplossingen. En toch weten ze, of zouden ze moeten weten, dat die oproep niet begon met mijn woorden", hield Obama zijn aanhangers voor.

Obama feliciteerde voordat de Democratische uitslag uit Texas binnen was, zijn tegenstanders met hun overwinningen van dinsdag om vervolgens zijn vizier op McCain te richten en Clinton links te laten liggen. "In de komende weken zullen we een groots debat beginnen over de toekomst van dit land, met een man die het land moedig heeft gediend en er van houdt", zei de kandidaat met een vingerwijzing naar McCain. Maar hij "heeft zich geschaard achter het beleid dat zo slecht was voor Amerika. Hij heeft gezien waar president Bush ons land naartoe heeft geleid en hij heeft beloofd ons op diezelfde koers te houden."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief