Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

SGP hekelt meevaren Plasterk in Gay Pride

5 mrt 08

Fractieleider Bas van der Vlies van de SGP vindt het "van de ratten besnuffeld" dat minister Ronald Plasterk (Onderwijs) met een eigen boot meevaart tijdens de Gay Pride die in augustus in Amsterdam plaatsheeft.

Van der Vlies zal dat woensdagavond naar voren brengen tijdens een debat in de Tweede Kamer over het homo-emancipatiebeleid.

"Natuuurlijk is het goed dat het kabinet maatregelen neemt tegen geweld, discriminatie en intimidatie van homo's of wie dan ook", aldus de SGP-leider. "Maar daarvoor hoeft het ministerie toch warempel geen officiële boot te laten meevaren tijdens de Gay Pride."

Die manifestatie staat volgens Van der Vlies "wijd en zijd bekend vanwege een buitenissigheid en extravagantie waar veel homoseksuelen zich absoluut niet bij thuis voelen en zich zelfs voor schamen." Van der Vlies kan zich niet voorstellen dat het hele kabinet achter het voornemen van Plasterk staat.

Coalitiefractie ChristenUnie heeft op zich geen moeite met het meevaren van Plasterk in de Gay Pride. "Dat een minister van homo-emancipatiezaken aanwezig is bij een traditionele manifestatie tegen discriminatie en voor de rechten van homoseksuelen kunnen wij billijken", aldus een woordvoerder. Maar de ChristenUnie wil wel dat de PvdA-bewindsman ook aandacht heeft voor organisaties van homo's die op een andere manier met hun geaardheid omgaan.

"Gay Pride kenmerkt zich mede door uitingsvormen waar veel homoseksulen zich absoluut niet bij thuis voelen", zegt de woordvoerder. De ChristenUnie verwacht dat Plasterk ook eens een kijkje neemt bij RefoAnders, een organisatie van christelijke homo's.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief