Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Clinton hint op 'droomkandidaatschap' met Obama

5 mrt 08

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft woensdag gezinspeeld op een gezamenlijk kandidaatschap voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen met haar rivaal Barack Obama.

De verkiezingsrace kan inderdaad uitlopen op dit 'droomduo', aldus Clinton.

"Maar natuurlijk moeten we nog besluiten wie bovenaan komt", voegde de senator uit New York eraan toe. "Ik denk dat de mensen in Ohio heel duidelijk hebben gezegd dat ik dat zou moeten zijn."

Clinton won dinsdag naar het zich laat aanzien in drie van de vier staten waar Democratische voorverkiezingen werden gehouden, waaronder het belangrijke Ohio. In Texas is het tellen van de stemmen nog niet afgelopen.

Obama heeft zich tot nog toe nauwelijks uitgelaten over de mogelijkheid om samen met Clinton de strijd aan te gaan met de Republikein John McCain tot nog toe. Beide strijden bij de voorverkiezingen om elke stem.

Dat rivalen binnen een partij uiteindelijk samen optrekken voor het presidentschap is niet uniek. Eerder deden onder meer John Kennedy en Lyndon Johnson dat bij de Democraten en Ronald Reagan en George Bush, de vader van de huidige Amerikaanse president, het bij de Republikeinen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief