Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Speciale VN-gezant Waris Dirie verdwenen

7 mrt 08

De speciale VN-gezant die zich bezighoudt met de bestrijding van vrouwenbesnijdenis, de Oostenrijks-Somalische Waris Dirie, is spoorloos verdwenen.

Dit heeft een woordvoerder van de politie in Brussel vrijdag gemeld. De politie geeft later op de dag meer informatie.

Dirie (43) ging begin deze week naar Brussel voor een bijeenkomst in het kader van de Wereldvrouwendag. Het voormalige topmodel, schrijfster en ijveraarster voor rechten van vrouwen kwam niet opdagen op een afspraak met de Oostenrijkse politica Christa Prets, lid van het Europees Parlement.

Volgens een Oostenrijkse krant Der Kurier is ze dinsdag wel in Brussel aangekomen en wilde inchecken in een hotel waar een heftige woordenwisseling ontstond tussen het personeel en Dirie. Nadat de politie was gearriveerd omstreeks elf uur dinsdagavond, werd volkomen onduidelijk wat er met Waris Dirie is gebeurd. Agenten zouden de VN-gezant hebben meegenomen, maar dat is niet bevestigd.

Dirie zou vrijdag in Kerkrade een plaquette van de stichting Euriade in ontvangst nemen. De stichting heeft van een "naastbetrokkene" te horen gekregen dat Dirie is verdwenen, aldus een woordvoerder. De bijeenkomst in Kerkrade gaat wel door, omdat het onmogelijk is de genodigden voor die tijd af te zeggen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief