Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Minister Ter Horst deed ' informeel' nieuwe voorstellen

8 mrt 08

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in informele zin nieuwe voorstellen gedaan om tot een CAO-akkoord met de politievakbonden te komen.

Daarbij heeft zij een substantieel bedrag toegevoegd aan het oude, eerder door de bonden afgewezen bod. De bonden hebben niettemin negatief gereageerd.

Naast het eerdere loonbod van 3,5 procent voor dit jaar en 3,3 procent voor volgend jaar, kwam de minister met een salarisverhoging van 3,25 procent in 2010 en met 2,2 procent voor een nieuwe functiewaardering, aldus een woordvoerder van het ministerie.

In de eerdere voorstellen kregen agenten in de salarisschalen tot en met 9 een eenmalige uitkering van 1200 euro dit jaar en 600 euro volgend jaar. Daarbij ging het om 85 procent van alle agenten (circa 46.000 mensen). In het nieuwe, informele bod zijn de eenmalige uitkeringen voor alle agenten bestemd. Voor de agenten tot en met schaal 9 komen die neer op 2400 euro dit jaar en 1200 euro volgend jaar.

De totale kosten van het oude eindbod bedragen 320 miljoen euro voor de structurele loonsverhogingen en 80 miljoen voor de incidentele uitkeringen. In de nieuwe voorstellen zijn die bedragen verhoogd naar respectievelijk 350 en 220 miljoen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief