Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Ajax lijdt ook sportieve schade door acties'

8 mrt 08

Ajax lijdt financiŽle maar ook sportieve schade door de aankondiging van de politiebonden dat ze zondag tijdens PSV-Ajax actie willen voeren voor een betere CAO.

Dat heeft Ajax-advocaat Grapperhaus zaterdagmiddag gezegd tijdens het kort geding dat de club heef aangespannen tegen de bonden en de gemeente Eindhoven.

"Het is niet eerlijk dat Ajax opnieuw slachtoffer wordt van de acties. Eerder moest Ajax-PSV ook al worden uitgesteld", aldus de advocaat.

Hij denkt dat de politiebonden met opzet wedstrijden van Ajax uitkiezen om publiciteit voor hun zaak te krijgen. "Ajax lijdt sportieve schade omdat PSV nu precies tussen twee Europacup-wedstrijden in zit." Door het drukke programma van PSV zouden de kansen voor Ajax relatief groter zijn om te winnen.

Maar volgens de bonden is het puur toeval dat de wedstrijd van Ajax tegen PSV gepland staat op de dag na het opnieuw vastlopen van de CAO-gesprekken. "Voetbal is geen 'essentiele dienst' en daarom zou de politie wel bij voetbalduels kunnen staken en bijvoorbeeld niet tijdens de bewaking van ambassades", aldus een woordvoerder.

Ajax had naast de bonden ook de gemeente Eindhoven gedagvaard. "Als de politieacties tijdens PSV-Ajax van de rechter mogen doorgaan, dan verbiedt de gemeente de wedstrijd", aldus een woordvoerder van de gemeente tijdens het geding.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief