Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Paul McCartney moet 31 miljoen aan Heather Mills betalen

18 mrt 08

De voormalige Beatle Paul McCartney (65) moet zijn ex-vrouw Heather Mills 29,4 miljoen euro (24,3 miljoen pond betalen, zo bepaalde de rechtbank maandag.

McCartney trouwde met fotomodel Mills (40) in 2002. Vier jaar later gingen zij uit elkaar. Uit hun verbintenis werd een dochtertje geboren, Beatrice die nu vier jaar oud is. McCartney en Mills voeren al enige tijd een verwoede strijd om de miljoenen van McCartney. Hij heeft een geschat vermogen van ruim 800 miljoen pond.

Echtscheidingsexperts berekenden vooraf dat de rechter een 'alimentatie' tussen de 25 en 60 miljoen pond zou kunnen toekennen aan Mills. De uitspraak werd gedaan achter gesloten deuren. Dit tot groot verdriet van de hordes toegestroomde journalisten bij de rechtbank in Londen.

Het vonnis houdt ook in dat 'Sir' Paul 35.000 pond per jaar moet betalen aan schoolgeld en een kindermeisje voor Beatrice. Volgens Mills is er sprake van "een geweldig resultaat om de toekomst van haar en haar dochter veilig te stellen". Ze verklaarde zeer gelukkig te zijn met de uitspraak.

Mills gaf aan dat ze in beroep gaat tegen het openbaar maken van het vonnis omdat daar volgens haar veel persoonlijke zaken over haar en dochter Beatrice in staan. McCartney liet via een woordvoerder weten niet te willen reageren op de uitspraak.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief