Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Leraren in actie: meer loon, minder werkdruk

26 mrt 08

Leerlingen van het voortgezet onderwijs in Den Haag en omgeving krijgen woensdagmiddag geen les.

Leraren van 63 scholen komen voor manifestatie op het Plein bijeen. De docenten eisen een loonsverhoging van 15 procent, minder werkdruk en meer mogelijkheden voor bijscholing.

Ze vinden dat het veel te lang duurt voordat minister Ronald Plasterk (Onderwijs) maatregelen neemt om hun beroep aantrekkelijker te maken. de leraren hebben de steun van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON). Op het Plein zullen Tweede Kamerleden en docenten het woord voeren. Aan de manifestatie gaat een debat op het Aloysius College in Den Haag vooraf.

Na afloop van de manifestatie bieden de leraren op het departement Plasterk een sigarendoos aan. Die moet duidelijk maken dat leraren met de maatregelen waarin het Actieplan Leerkracht van de minister voorziet, niets opschieten. Plasterk verdedigt echter dat voor het plan, dat per jaar 1,1 miljard euro kost, wel degelijk "nieuw geld" is uitgetrokken.

De onderwijsbonden doen niet mee aan de staking, zolang de onderhandelingen met de minister en de werkgevers nog lopen. Wel heeft de grootste, de Algemene Onderwijsbond, sympathie voor de actievoerders getoond. "We hebben alle begrip voor het ongeduld van de leraren in Den Haag", zei bestuurder Ton Rolvink daags voor de actie.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief