Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wilders: hulde aan de moslims

28 mrt 08

PVV-leider Wilders vindt dat de moslims in Nederland zich een stuk verantwoordelijker hebben opgesteld dan de premier. Dit zegt de PVV-leider een dag na de uitzending van zijn film Fitna.

Wilders vindt dat Balkenende het hele land bang heeft gemaakt door een paar weken geleden het woord crisis in de mond te nemen. Volgens Wilders had Balkenende moeten erkennen dat hij het verkeerd heeft gezien of hij had moeten opstappen. "Als hij chique was geweest zou hij zijn biezen pakken. Hij verdient het niet om minister-president te zijn."

Wilders deelt complimenten uit aan de moslims in Nederland. Hij is blij dat het rustig is gebleven in Nederland. "Hulde aan de moslims", aldus de PVV-leider. De politicus voelt zich "voldaan en vol energie".

Wilders is naar de Tweede Kamer gekomen om de buitenlandse pers te woord te staan. Na het weekend gaat hij met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) gesprekken voeren over het organiseren van gesprekken met Nederlandse moslims. "Ik wil zo snel mogelijk het land in gaan", aldus Wilders.

(Bron: NOS)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief