Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vijf Nederlandse militairen gewond in Uruzgan

31 mrt 08

In de Afghaanse provincie Uruzgan zijn zondag vijf Nederlandse militairen gewond geraakt nadat ze tijdens patrouilles in de buurt van Tarin Kowt met hun voertuigen op explosieven waren gereden.


Van een van hen is de toestand kritiek. Hij is zwaargewond en moet zijn beide benen missen. De anderen maken het naar omstandigheden goed. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis op Kamp Holland. De families van de gewonde militairen zijn ingelicht. Het eerste incident, waarbij drie militairen gewond raakten, vond rond 12.00 uur lokale tijd plaats. Het tweede rond 19.00 uur
lokale tijd.

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) en commandant der strijdkrachten Dick Berlijn spraken zondag hun afschuw uit, met name over het incident waar de zwaargewonde bij viel. ,,Het is heel ernstig dat er weer een Nederlandse militair zulke zware verwondingen heeft opgelopen. Het is triest te moeten constateren dat de terroristen die een vredig en voortvarend Afghanistan willen dwarsbomen, gebruik maken van dit soort laffe methoden", aldus de twee in een verklaring. Ze benadrukten dat de Nederlandse militairen vastberaden zijn om hun taak voort te zetten in Afghanistan.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief