Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Hirsch Ballin: Ik sprak de waarheid over Wilders

4 apr 08

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie houdt vol dat hij deze week de waarheid heeft gesproken over een ontmoeting met Geert Wilders.

In het vrijgegeven verslag van het gesprek staat dat de PVV-leider van plan was in zijn film een aantal passages uit de Koran te verscheuren en te verbranden.

Maar tijdens een debat dinsdag in de Tweede Kamer over de anti-Koranfilm Fitna ontkende Wilders fel dat hij destijds over de inhoud van zijn filmplannen heeft gesproken. Hij beschuldigde het kabinet van pure leugens. Volgens allerlei internet-polls is er ook een aanzienlijke groep Nederlanders die de regering niet gelooft.

"Feiten worden niet beslist bij opiniepeiling", stelde Hirsch Ballin vrijdag na afloop van de ministerraad. "Wat voor mij telt, zijn de feiten. Die heb ik heel precies in mijn antwoord gegeven. Daar zat geen spoortje onwaarheid in."

De minister wees erop dat de Tweede Kamer, met uitzondering van de PVV, de uitleg van het kabinet heeft geaccepteerd. "Ik ben er klaar mee", zei de CDA-bewindsman. Volgens hem is er geen enkele reden om aan zijn lezing te twijfelen.

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken benadrukte vrijdag opnieuw dat ze het verhaal van haar collega van Justitie volledig kan bevestigen. Het baart haar wel zorgen dat een deel van de bevolking het kabinet niet lijkt te vertrouwen, al beseft ze dat er sowieso een groep mensen is die negatief is over het bestuur in Nederland.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief