Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

FC Groningen wil imagoschade snel wegpoetsen

14 apr 08

De schade aan het stadion van FC Groningen is volgens algemeen directeur Hans Nijland nog wel te overzien.

De geleden imagoschade na de brand op de dag van het duel met Ajax is een ander verhaal. "Dat willen we snel wegpoetsen", zei de directeur maandag. "En daar beginnen we woensdag mee."

Die avond ontvangt Groningen Ajax weer, maar dan om te voetballen. "We willen dat de inhaalwedstrijd van komende woensdag een compleet andere sfeer kent dan die van afgelopen zondag", stelt Nijland. "We steken er dan ook veel energie in om een gezondere voetbalsfeer te creëren."

Welke maatregelen de club zal nemen om de veiligheid te vergroten, moet maandag aan het eind van de dag bekend worden. De directeur raadt het supporters in ieder geval af om zoals zondag in anti-Ajaxshirts op de tribune te verschijnen.

Aan de nazorg hecht de club veel waarde. Het slachtoffer van de brand dat nog in het ziekenhuis ligt, kan maandagavond een bezoekje van de club verwachten. "Of Hans Nijland of Ed Zijp, voorzitter van de Raad van Commissarissen, gaat vanavond even langs", laat een woordvoerder weten. De 27 overige gewonden zijn allemaal alweer thuis en krijgen vanavond allemaal een telefoontje van de voetbalclub.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief