Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Moeder voor de rechter wegens antichatprogramma

21 apr 08

Computersoftwareproducent Microsoft Corporation heeft een moeder voor de rechter gedaagd wegens een antichatprogramma.

De vrouw bedacht een oplossing tegen te veel chatten en internetten door kinderen en noemde het MSNLOCK.

Dat maakte Unicaresoft Corporation maandag bekend. Dat bedrijf zou het product op de markt brengen. Microsoft, eigenaar van de merknaam MSN, wil daar een stokje voor steken. Het bedrijf wil dat alle geclaimde domeinnamen op internet worden overgedragen en dat de merknaam wordt veranderd.

Advocaat Marc de Boer, die moeder Carola Eppink vertegenwoordigt, stelt dat de naam perfect aangeeft waarvoor het product is bestemd. "Bovendien is msn'en tegenwoordig een algemeen begrip, een synoniem voor chatten", aldus De Boer. Eppink was in de veronderstelling dat MSN staat voor Messenger."Zo staat het namelijk letterlijk in de Grote van Dale, ik citeer: Msn'en is het versturen van berichten via een messenger."

Moeder Epink denkt dat de zaak niet zozeer gaat om de merk-of domeinnaam, maar eerder om het product dat zij heeft bedacht. Het product, dat kinderen beschermt tegen overmatig surfgedrag op internet en tijdsverspilling door chatten, is inmiddels onder de naam Benzoy op de markt gebracht.

Unicaresoft Corporation is een initiatief van bezorgde ouders en softwareontwikkelaars. Het bedrijf wil onder meer dat kinderen veilig kunnen internetten en chatten. Met Benzoy kunnen ouders zorgen voor een evenwicht tussen het gebruik van internet en chatten en andere activiteiten, aldus het bedrijf.

Microsoft stelt dat zij niet de moeder maar het bedrijf Unicaresoft aanklagen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief