Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Fractievoorzitters feliciteren Hamer

22 apr 08

De voorzitters van het CDA en de ChristenUnie in de Tweede Kamer hebben Mariėtte Hamer gefeliciteerd met haar verkiezing tot voorzitter van de PvdA-fractie.

Zij lieten dinsdag weten erop te vertrouwen dat de prettige samenwerking de komende tijd wordt voortgezet.

De leiders van de regeringsfracties leerden Hamer beter kennen toen zij de afgelopen periode de zieke Jacques Tichelaar verving. CDA-fractieleider Pieter van Geel heeft er vertrouwen in dat de prima samenwerking de komende tijd wordt voortgezet. Ook fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie zei dat hij zich verheugt op voortzetting van de plezierig samenwerking.

Ook D66-leider Alexander Pechtold feliciteert Hamer met haar verkiezing. ,,Met Hamer kiest de PvdA een karakteristieke vrouw uit de vakbond en de ambtenarij. Ik ben ervan overtuigd dat zij de PvdA weer een arbeidersgezicht kan geven. De SP krijgt er een geduchte concurrent bij", aldus Pechtold. Hij hoopt dat zij met haar onafhankelijke houding een doorbraak forceert in het kabinet, dat volgens hem de problemen niet bij de kop pakt.

SP-leider Jan Marijnissen zei te hopen op meer steun nu van de PvdA voor initiatieven van zijn partij. ,,Als dit een koerswijziging is onze kant op, dan is dat fantastisch."

VVD-leider Mark Rutte deed zijn felicitaties vergezeld gaan van een bos bloemen. GroenLinks-leider Femke Halsema zei blij te zijn dat de gelederen van vrouwelijke fractievoorzitters in het parlement zijn versterkt.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief