Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Artsen zonder Grenzen start noodhulp

6 mei 08

Teams van Artsen zonder Grenzen zijn dinsdag in twee delen van de stad Yangon in het door een cycloon getroffen Myanmar (Birma) gestart met noodhulp.

Ze delen schoon water, plastic zeilen en voedsel uit aan ongeveer 300.000 inwoners van de stadsdelen Daala en Twante, aldus een Nederlandse woordvoerster van de hulporganisatie.

Verkenningen in Yangon hebben geen grote aantallen gewonden opgeleverd, stelt de organisatie. Maar waarschijnlijk zijn gebieden buiten de stad zwaarder getroffen. Daarom gaan teams van Artsen zonder Grenzen proberen deze streken te bereiken. Dinsdag is een team vertrokken naar de westkust.

Volgens waarnemers van de organisatie is in delen van Yangon ongeveer tachtig procent van alle huizen verwoest. Het water staat tot een meter hoog in de straten. Hulpverleners vrezen dat besmettelijke ziekten als cholera zich razendsnel zullen verspreiden.

Stichting Vluchteling heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld voor hulp aan de slachtoffers van de cycloon. Het geld wordt gebruikt voor onderdak, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Een team van het International Rescue Committee, partner van de stichting, staat in de Thaise hoofdstad Bangkok te wachten tot het van de autoriteiten in Myanmar toestemming krijgt het rampgebied te bezoeken. Dan kan het kijken wat er nog meer nodig is.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief