Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Het wordt 'a hell of a job'

9 mei 08

Het wordt "a hell of a job" om de brandweerlieden die betrokken zijn bij de brand in De Punt steun te geven.

Dat zei locoburgemeester Henk Kosmeijer vrijdagavond op een persconferentie naar aanleiding van de drie brandweerlieden die omkwamen bij de bestrijding van het vuur bij scheepsreparatiebedrijf Beuving aan de Groningerweg in De Punt.

De gemeente kan nog niets zeggen over de identiteit van de brandweerlieden omdat ze nog bezig is met het opsporen van de familie. Sommige nabestaanden zijn op vakantie en daardoor nog niet bereikt. De oorzaak van het overlijden van de drie is eveneens onbekend. Ook de oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. "Het is ronduit verschrikkelijk wat hier is gebeurd", zei Kosmeijer. "Dit grijpt enorm in bij alle medewerkers van onze organisatie. Bij mij persoonlijk, maar ook bij al onze ambtenaren."

Rond zes uur woedde de brand nog volop. De brandweer heeft een complete compagnie, dat zijn meer dan twintig voertuigen ingezet om het vuur te bestrijden. De brandweer probeert het vuur gecontroleerd te laten doven.

Kosmeijer kondigde aan dat er een onderzoek zal starten naar de vraag of alle vergunningen bij het bedrijf wel in orde waren. "maar dat is nu niet onze grootste prioriteit."

Het team dat als eerste naar de brand ging is compleet vervangen. De drie omgekomen lieden maakten deel uit van deze groep. De overige brandweerlieden worden opgevangen door een speciaal crisisteam.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief