Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Friese hulp voor Sichuan

14 mei 08

De provincie Friesland heeft hulp aageboden aan de door een aardbeving getroffen Chinese provincie Sichuan. Friesland en Sichuan onderhouden sinds tien jaar een 'diplomatieke vriendschapsrelatie'.

Friesland heeft een telegram naar de gouverneur van Sichuan gestuurd om haar medeleven te betuigen. Dat meldde een zegsman van Friesland woensdag in Leeuwarden.

De steun die Friesland biedt, bestaat niet uit noodhulp maar uit hulp voor wederopbouw. Hoe die er precies moet uitzien, bespreken de fractievoorzitters van de partijen in de Friese Staten woensdagmiddag.

Friesland laat de hulp afhangen van wat de provincie Sichuan graag wil. Gedeputeerde Sjoerd Galama probeert telefonisch contact met de gouverneur te krijgen, maar dat is tot nu toe niet gelukt.

De relatie tussen Friesland en Sichuan heeft onder meer geleid tot de bouw van een vestiging van de Stenden Hogeschool uit Leeuwarden in de provinciale hoofdstad Chengdu. De school is nog in aanbouw. Of het gebouw getroffen is door de aardbeving, weet een zegsvrouw van de Stenden Hogeschool niet. "Het is moeilijk contact met het gebied te krijgen." Aan de vestiging van Stenden in Leeuwarden studeren veel Chinese studenten, vooral uit Sichuan. Over het lot van hun familieleden en vrienden in Sichuan is ook nog niets bekend.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief