Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

John Edwards steunt Barack Obama

15 mei 08

De gewezen Democratische presidentskandidaat John Edwards, die in januari zijn campagne staakte, heeft woensdag officieel zijn steun uitgesproken voor Barack Obama.

"De Democratische kiezers in Amerika hebben hun keuze gemaakt, net als ik", zei Edwards tijdens een campagnebijeenkomst voor Obama in Grand Rapids in Michigan.

De steunbetuiging van Edwards is opnieuw een grote tegenvaller voor Hillary Clinton, die onder grote druk staat haar poging te staken om Democratisch presidentskandidaat te worden. Toch prees Edwards de New Yorkse senator en zei dat ,,het erg moeilijk is om iedere dag weer te doen wat zij heeft gedaan en het is moeilijk om weer op pad te gaan en je uit te spreken ook als het erop lijkt dat je de verkiezingen gaat verliezen, aldus Edwards.

Obama staat er het beste voor in de Democratische voorverkiezingen, maar Clinton weigert op te geven. Edward weigerde steeds een voorkeur voor een van beide Democraten uit te spreken.

Edwards was eerder senator voor North Carolina. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2004 was hij de 'running mate' van Democratisch presidentskandidaat John Kerry. Het koppel verloor de verkiezingen van de Republikeinen George Bush en Dick Cheney.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief