Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gemengde gevoelens bij Sex And The City-fans

11 jun 08

De fans hebben vier jaar lang moeten wachten. Maar dinsdagavond beleefde de langverwachte Sex And The City-film dan eindelijk de Nederlandse première.

In het Amsterdamse Tuschinski-theater woonden honderden Nederlandse sterren en fans de eerste vertoning bij van de film die volgt op de hitserie over het wel en wee van vier hippe vrouwen in New York.

Student Maurits de Bruijn (24) is fan van het eerste uur. "De kleding, de herkenbaarheid van de emoties en het wegdromen bij het designerleven dat die vrouwen leiden", noemt hij als grote pluspunten van de serie. Dvd's en boeken sieren zijn kasten. Toch heeft De Bruijn gemengde gevoelens bij het zien van de speelfilm. "Het is heel lastig om van een serie een film te maken", vermoedt hij. "Het einde van de serie was ook zó mooi, daar hoefde eigenlijk niets meer achteraan te komen." Waar in afleveringen alle verhalen thematisch aan elkaar verwant zijn, vond de Rietveldacademiestudent de plots in de film een beetje als los zand aan elkaar hangen. "De schrijvers hadden zich meer op één lijn moeten concentreren. Ze willen nu alle vier de vrouwen heftige emotionele zaken laten ondergaan, waardoor de film overvol wordt."

Wel was hij bijzonder te spreken over de bijna driehonderd kledingstukken die de vrouwen in de 140 minuten durende film tentoonspreiden. "Alleen al daarom ga ik de film nog een keer kijken. Hoeveel flitsende outfits van hoeveel verschillende ontwerpers kan je in één film proppen?"

Ook de IJslandse studente Hrafnhildur Helgadottir (21) was aanwezig bij de Nederlandse première. "Tijdens het kijken naar de film werd ik helemaal meegesleept in alle emoties", vertelt ze. "Ik lachte en huilde wanneer dat moest. Ik heb me ook geen moment verveeld."

Ze leefde vooral mee met haar favoriete karakter, de grote romanticus Charlotte. "Maar naderhand vond ik de film toch wat oppervlakkig. Film is niet het goede medium voor Sex And The City: ik had liever nog een heel televisieseizoen extra gezien."

De film is vanaf 12 juni in 108 Nederlandse bioscopen te zien.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief