Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Hamer wacht niet op Marijnissen

14 jun 08

PvdA-leden hoeven niet te schrikken als fractievoorzitter Mariėtte Hamer af en toe een kopje koffie drinkt met SP-leider Jan Marijnissen.


"Wees gerust. Ik laat mijn hoofd niet zo snel op hol brengen", zei Hamer zaterdag tijdens een PvdA-congres in Breda. "En ik wacht zeker niet op Jan." Volgens Hamer durft Marijnissen, die in de kabinetsformatie snel afhaakte, geen verantwoordelijkheid te nemen. "Want ondanks hun grote verkiezingsoverwinning is de SP Nu de SP van Nu even niet geworden", aldus Hamer met een toespeling op de verkiezingsslogan van Marijnissen en de zijnen. Hamer riep Marijnissen op "ballen" te laten zien in de oppositie.

Enkele weken terug pleitte Hamer in een interview nog voor nauwere samenwerking met de SP. Daarbij leek ze recht tegenover PvdA-staatssecretaris Frans Timmermans te staan, die de SP op internationaal terrein te conservatief vindt. Volgens Timmermans moet de PvdA samenwerking zoeken met D66 en GroenLinks.

Hamer ontkende in Breda dat er sprake is van een richtingenstrijd tussen haar en Timmermans. Ze stak de hand uit naar GroenLinks-leider Femke Halsema. Ze hoopt dat die "haar linkse zusje wil worden". "Maar ook voor Femke gold dat toen het erop aan kwam ze niet mee wilde doen", aldus Hamer met een verwijzing naar de opstelling van GroenLinks in de kabinetsformatie.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief