Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Slob: gastouderopvang moet betaalbaar blijven

14 jun 08

Opvang van kinderen door gastouders moet een reŽle keus zijn en dus betaalbaar blijven. Dat zei fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie zaterdag tot het congres van zijn partij in Zwolle.


Het kabinet worstelt met het betaalbaar houden van de kinderopvang, maar voor de "ChristenUnie staat vast dat er voor de ouders daadwerkelijk iets te kiezen moet zijn," aldus Slob. De fractievoorzitter zei ook dat wat de ChristenUnie betreft in voorstellen van de commissie Bakker regelingen niet mogen ontbreken om mensen meer in staat te stellen betaald werk en zorg voorkinderen te combineren. De commissie komt maandag met een rapport over het bevorderen van deelname aan betaalde arbeid. Ook moet van de ChristenUnie zorg voor ouder wordende ouders mogelijk zijn.

Slob kreeg applaus toen hij in zijn toespraak vroeg om "ruimte en vertrouwen" om in goed overleg met de coalitiepartners CDA en PvdA uit het vraagstuk van de selectie van embryo's bij reageerbuisbevruchting te komen. "Juridisch gezien staat de deur naar selectie sinds 2003 wagenwijd open", aldus Slob. De brief hierover, die staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS) moest hernemen, gaf "onvoldoende houvast om een glijdende schaal te voorkomen."

"De deur volledig in het slot gooien is, zo reëel moeten we zijn, geen optie. Maar de deur wagenwijd open laten, zoals de situatie nu is, ook niet. Binnen die bandbreedte zullen we tot een oplossing moeten komen. Daarbij kijken we verder dan vandaag", stelde de fractievoorzitter.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief