Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

GroenLinks: Vertrek van Marijnissen een gemis

17 jun 08

Het vertrek van Jan Marijnissen als fractievoorzitter van de SP betekent een groot gemis voor de linkse politiek en voor mensen aan de onderkant van de maatschappij.


Dat heeft collega Femke Halsema van GroenLinks dinsdag op haar weblog geschreven.

Halsema noemt SP-leider Marijnissen een politiek instituut. "In mijn politieke leven waren er altijd twee zekerheden", aldus Halsema. "Het CDA regeert en Marijnissen leidt de SP."

Ze omschrijft de houding die Marijnissen typeert: "Dat langzame drafje van achteruit de zaal, onderwijl zijn jasje dichtknopend, dat wijde armgebaar aan de interruptiemicrofoon waardoor je wist dat hij begon aan een ontspannen èn uitgebreide uiteenzetting over de verworvenheden van de na-oorlogse verzorgingsstaat. En vooral, hoe die te grabbel worden gegooid."

Halsema benadrukt haar respect voor de diepe bewogenheid en de onvermoeibare en hartstochtelijke inzet voor sociale rechtvaardigheid die Marijnissen kenmerkt.

In de wandelgangen van de Tweede Kamer zei Halsema dat de linkervleugel een politicus nodig heeft "die er al lang zit en nog lang blijft".

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief