Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

LPF-financier steunt Trots Op Nederland

20 jun 08

Chris Thunnessen helpt beweging in problemen

Chris Thunnessen, één van de belangrijkste financiers van de LPF, steunt nu ook Trots Op Nederland, de beweging van Rita Verdonk. Thunnessen heeft de beweging 50.000 euro gegeven. Dat meldt NOVA vanavond. Het gaat niet goed met de financiering van Trots Op Nederland. Van de oorspronkelijke 700.000 euro die zijn binnengekomen is niets meer over. Inmiddels is de beweging een lening aangegaan van 100.000 euro.

Mat Herben, oud-fractievoorzitter van de LPF zegt in NOVA "Chris is iemand die mensen steunt die populair zijn en Nederland willen veranderen . Als je zoekt naar een drijfveer van financiële aard dan is het natuurlijk puur de gedachte van een veiliger Nederland. Als probleemwijken prachtwijken worden, dan draagt dat bij aan de waardevermeerdering van het onroerend goed."

Volgens ex-bestuursleden van de LPF was de invloed van Thunessen op de LPF heel groot. Ex-bestuurslid Han Swarte zegt in NOVA: "Thunessen zette bestuursleden onder druk om te doen wat hij wilde. Het is een bijzondere man. Als je hem ergens op aanspreekt, ontploft hij zowat."

Mat Herben voorspelt dat de financiële steun voor Verdonk zal afnemen als haar populariteit daalt. "Of Thunissen als zakenman er nog veel geld gaat insteken is puur afhankelijk van de peilingen. Maar ook van de wijze waarop de organisatie wordt gerund. En ik heb niet het idee dat dit nu gebeurt op een manier die vertrouwen schept."

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief