Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Madeleine nooit gevonden ondanks aandacht media

2 jul 08

Het politieonderzoek naar de verdwijning in Portugal van de Britse peuter Madeleine McCann is dinsdag afgesloten.


Ondanks de uitgebreide aandacht van media wereldwijd is zowel Madeleine als haar ontvoerder(s) nooit gevonden. Een chronologisch overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de zaak:

3 mei 2007: Gerry en Kate McCann ontdekken, nadat ze zijn teruggekomen uit een restaurant, dat hun dochter Madeleine uit hun appartement is verdwenen.

15 mei 2007: De in Portugal wonende Brit Robert Murat wordt als eerste als formele verdachte aangemerkt.

7 juni 2007: Een mediaoffensief in vele landen brengt Kate en Gerry McCann in Amsterdam.

Half juni 2007: Agenten doorzoeken naar aanleiding van een brief aan De Telegraaf een gebied, niet ver van de plaats van de verdwijning van Madeleine, maar vinden niets.

9 augustus 2007: De Britse krant The Times meldt dat de Portugese politie Murat wegens gebrek aan bewijs moet schrappen als officiële verdachte.

7 en 8 september 2007: Madeleine's ouders worden formeel tot verdachte verklaard.

2 oktober 2007: De leider van het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine wordt ontslagen. Hij had kritiek geuit op de Britse politie en de ouders van Madeleine.

19 maart 2008: De kranten Daily Express en Daily Star betalen een schadevergoeding aan de ouders van Madeleine, omdat ze hadden gesuggereerd dat die betrokken waren bij de verdwijning van het meisje.

1 juli 2008: De politie sluit het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine af. Het OM besluit of verdere actie moet worden ondernomen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief