Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vogelaar wil meer energiezuinige huurwoningen

9 jul 08

Minister Ella Vogelaar (Wonen) gaat de maximale huurprijs van huizen koppelen aan hun energielabel. Met deze maatregel verwacht zij verhuurders aan te sporen tot investeringen in energiebesparing, zoals het plaatsen van dubbel glas.


Vooral woningcorporaties kunnen nog een flinke stap zetten op dit terrein. Zij bezitten ongeveer 2,2 miljoen van de 3 miljoen huurwoningen in Nederland. Ruim 40 procent hiervan staat geregistreerd als onzuinig. Dat heeft Vogelaar vrijdag geschreven in een brief aan de Tweede Kamer.

Het energielabel vervangt het bestaande waarderingssysteem waarbij extra punten worden toegekend voor woningen met bijvoorbeeld een zuinige cv-ketel of goede isolatie. Dat systeem bepaalt de maximale huur die voor een woning mag worden gevraagd.

Volgens Vogelaar maakt de introductie van het energielabel in het waarderingssysteem huurwoningen gemiddeld niet duurder. Het label, dat duidelijk moet maken hoe goed of slecht een huis presteert op het gebied van energieverbruik, is sinds 1 januari verplicht voor woningen die meer dan tien jaar oud zijn.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief