Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Ministerie lobbyt voor waardepapier Freddie Mac'

14 jul 08

Het Amerikaanse ministerie van FinanciŽn zet zich in om de verkoop van waardepapier ter waarde van 3 miljard dollar door Freddie Mac zeker te stellen. Dat meldt de Amerikaanse krant de Washington Post zondag.


De verkoop van 3 miljard dollar aan kortlopende schulden door de hypotheekverstrekker is gepland voor aanstaande maandag en wordt gezien als indicator van de belangstelling van de markt voor het waardepapier van het bedrijf. Volgens de krant hebben afgevaardigden van het ministerie zaterdag met grote banken gesproken die normaal gesproken dit soort aankopen doen, om zich ervan te verzekeren dat zij nog steeds interesse hebben. De afgevaardigden waren volgens de Washington Post optimistisch.

Het aandeel van Freddie Mac werd evenals dat van hypotheekbank Fannie Mae vorige week op de beurs flink afgestraft. Door de onrust rondom de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt en hun gekelderde beurskoers kost het de banken steeds meer moeite en geld om vers kapitaal aan te trekken. Freddie Mac heeft plannen om 5,5 miljard dollar aan kapitaal op te halen.

Amerikaanse media meldden vrijdag dat de Amerikaanse overheid een plan overweegt om de hypotheekbanken Freddie Mac en Fannie Mae over te nemen en onder curatele te stellen, mochten hun financiële problemen verder toenemen. Amerikaanse hypotheekverstrekker en bank IndyMac Bank viel vrijdag om en werd overgenomen door de Amerikaanse overheid.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief