Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Karadzic pleit over dertig dagen

31 jul 08

De van oorlogsmisdaden verdachte voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic is donderdagmiddag voorgeleid voor het JoegoslaviŽ-Tribunaal in Den Haag.

Hij verklaarde gebruik te willen maken van de mogelijkheid pas over dertig dagen te pleiten of hij schuldig of onschuldig is.

Karadzic wil daarmee ook een nieuwe tenlastelegging van de aanklagers afwachten. In de tussentijd blijft Karadzic in de VN-strafinrichting in Scheveningen. Tegen dit besluit mag hij in beroep gaan.

Karadzic lichtte toe dat hij bewust geen advocaat bij zich heeft. Hij zei besloten te hebben zichzelf te verdedigen. "Ik heb een onzichtbare adviseur", aldus de Bosnisch-Servische oud-president.

De hoofdaanklager van het Joegoslavië-Tribunaal, Serge Brammertz, kondigde aan zo snel mogelijk een aangepaste tenlastelegging voor te leggen aan de rechters van het Joegoslavië-Tribunaal. De rechters moeten de aanpassingen aan de tenlastelegging goedkeuren, voordat met het document kan worden gewerkt. Ook de Bosnisch-Servische oud-president mag dan nog aanpassingen aandragen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief