Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Akkermans twintig jaar correspondent in Europa

12 aug 08

Voor Jeroen Akkermans is de dood van cameraman Stan Storimans emotioneel hard aangekomen. De verslaggever van RTL Nieuws verkeert in complete shock na de tragedie in GeorgiŽ, aldus de nieuwszender.


Fysiek heeft Akkermans een scherf in een been overgehouden aan de aanval. Volgens de eerste berichten door toedoen van Rusland, het land waar de verslaggever een tijdlang heeft gewerkt.

Akkermans (1963) begon zijn journalistieke carrière in Londen bij Superchannel Wereldnieuws en Reuters en werkte ook in Frankfurt voor European Business Today. In 1989 trad hij in dienst bij RTL Nieuws. Akkermans werkte als producer, redacteur en verslaggever op de speciale Europa-redactie van het RTL Nieuws. Twee jaar later werd hij correspondent in Moskou.

Na zijn Moskouse periode trok Akkermans er een half jaar in zijn eentje op uit om te reizen en reportages te maken. Daarna keerde hij terug bij RTL Nieuws, dit keer als correspondent in Londen. Sinds 2001 verruilde hij de Britse hoofdstad voor de standplaats Berlijn. Vanuit die stad doet hij verslag van het nieuws in Duitsland en andere landen in Oost-Europa.

Naast nieuws- en achtergrondverhalen heeft hij tal van documentaires geproduceerd. Ook het bezoeken van conflictgebieden was voor hem niet nieuw. Voor zijn reportages over de oorlog in Tsjetsjenië ontving Akkermans in 1994 de Dick Scherpenzeelprijs. In oktober verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam zijn boek

Er Zijn Grenzen, 20 jaar Correspondent in Europa. Daarin vertelt hij over het verschil tussen de theorie en de praktijk van Europa aan de hand van gesprekken met mensen die hij onderweg ontmoette.

"Hij gaat overal op af: de disco's tijdens NAVO-bombardementen in Belgrado, de bejaarden in een Duitse gevangenis en de vuilnisbak waarin Slowaakse EU-burgers leven.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief