Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Website rectificeert bedreiging Halsema

16 aug 08

De website fok.nl heeft een oproep tot het in brand steken van de woning van GroenLinks-leider Femke Halsema gerectificeerd.


De betreffende column is vrijdagavond verwijderd door Danny Roodbol, de eigenaar van de site. "FOK! is een groot aanhanger van de vrijheid van meningsuiting, maar in dit geval trek ik een persoonlijke grens", schrijft Roodbol op de site.

"Ik zou het buitengewoon toejuichen als iemand eventjes buitengewoon integer het woonadres van Femke Halsema opsnuffelt, en die tent buitengewoon integer in de fik steekt. Dat wijf verdient niet beter", schreef iemand die zich Driek noemt onder de kop 'Femke Halsema moet dood!'.

Fok-eigenaar Roodbol zegt zich niet te willen scharen achter de in de column gedane oproep."Columnisten genieten een grote vrijheid en aangezien ik niet alles persoonlijk vooraf kan controleren is de column geplaatst", stelt Roodbol. Hij biedt Halsema tevens zijn excuses aan. Een woordvoerder van GroenLinks had eerder op de avond laten weten dat de politica aangifte gaat doen tegen de 'jongerensite' fok.nl.

De auteur van de column reageerde op het feit dat Halsema haar partijgenoot Wijnand Duyvendak integer heeft genoemd. Duyvendak kondigde donderdag aan zijn Tweede Kamerlidmaatschap neer te leggen na publicaties over zijn verleden als actievoerder. Hij was onder meer als redacteur van het krakersblad Bluf! in de jaren '80 betrokken bij een oproep tot geweld tegen ambtenaren.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief