Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Brown belooft beterschap

22 sep 08

De Britse premier Gordon Brown, die de laatste tijd mede als gevolg van dramatische opiniepeilingen zwaar onder vuur is komen te liggen, heeft zondag beterschap beloofd.


"Ik wil het beter gaan doen, het lijkt me duidelijk dat ik dat altijd nastreef", zei Brown in een interview met de omroep BBC.

De politicus deed zijn uitspraak in de marge van de jaarlijkse partijconventie van Labour, die zaterdag begon in Manchester, in het noorden van Engeland. Dinsdag, op de voorlaatste dag van de partijvergadering, staat een toespraak van Brown op het programma.

De premier erkende tegenover de BBC fouten te hebben gemaakt, bijvoorbeeld met een belastingplan. Tegelijkertijd maakte hij korte metten met oproepen van Labour-critici aan zijn adres om af te treden. De vraag of hij tegen het eind van het jaar nog premier zou zijn, beantwoordde hij kort en bondig: "Ja, natuurlijk".

Brown gaf aan dat hij met andere wereldleiders werkt aan maatregelen om de wereldwijde financiële markten beter te reguleren. "Als zich een financiële crisis voordoet, denk ik dat ik beter voorbereid ben om daar oplossingen voor te vinden dan wie dan ook", aldus een zelfverzekerde Brown. Voordat hij premier werd, was Brown onder zijn voorganger Tony Blair tien jaar lang minister van Financiën.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief