Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Presidentsdebat McCain en Obama gaat door

26 sep 08

De Republikeinse presidentskandidaat John McCain doet vrijdagavond toch mee aan het eerste presidentsdebat met zijn Democratische rivaal Barack Obama.

"We gaan naar het debat", zei adviseur Nicolle Wallace. McCain liet de afgelopen dagen in het midden of hij zou komen opdagen, omdat de senator eerst wilde dat er in Washington een akkoord zou komen over een reddingsplan voor de Amerikaanse economie.

Obama zou sowieso naar het debat in Mississippi gaan. Hij vindt dat juist op dit moment de Amerikanen de behoefte hebben om van hemzelf en van McCain te horen wat hun plannen zijn.

Volgens het campagneteam van McCain is er de afgelopen uren genoeg vooruitgang geboekt in de onderhandelingen tussen regering en parlementariërs over het reddingsplan om met vertrouwen naar Mississippi af te reizen. Na het debat gaat de senator weer terug naar Washington.

Ook de campagneactiviteiten van McCain in de aanloop naar de presidentsverkiezingen worden weer hervat. Die waren woensdag opgeschort vanwege de Amerikaanse kredietcrisis.

Voor het besluit van McCain om toch deel te nemen hield enquêtebureau SurveyUSA vrijdag een opiniepeiling. Daaruit bleek dat driekwart van de Amerikaanse kiezers wilde dat het eerste presidentsdebat gewoon zou doorgaan. Van de respondenten zei 60 procent te verwachten dat Obama het debat wint.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief