Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kroes: geen staatssteun bij Fortis-deal

29 sep 08

Voor zover nu bekend, lijkt het er niet op dat er sprake is van staatssteun bij het reddingsplan van Nederland, BelgiŽ en Luxemburg voor Fortis. Dat zei de woordvoerder van EU-commissaris Neelie Kroes maandag.

Kroes is in de Europese Commissie verantwoordelijk voor staatssteun en eerlijke concurrentie in de EU. Ze was in het weekeinde betrokken bij de gesprekken tussen de drie regeringen en de Fortis-top. Volgens haar woordvoerder is er geen sprake van staatssteun als de drie landen tegen marktprijzen aandelen kopen.

Wel zal Kroes attent zijn op eventuele begeleidende maatregelen in de deal met Fortis. Maar ook hier vertrouwt Kroes er op dat de voorstellen in overeenstemming zullen zijn met de regels voor staatssteun. Ze heeft "geen reden aan te nemen dat de maatregelen niet aanvaardbaar zouden zijn", aldus haar woordvoerder.

Staatssteun valt te verdelen in legale en illegale steun. Overheden mogen onder bepaalde omstandigheden een bedrijf in nood helpen, mits de steun geen structureel karakter heeft.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief