Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gemengde reacties op nieuwe Fortis-deal

3 okt 08

De eerste reacties op de nieuwe Fortis-deal zijn gemengd.

"Een verstandig besluit", volgens het CDA. PvdA toont begrip voor het hernieuwde akkoord, de SP wil een spoeddebat en GroenLinks vindt het "niet erg vertrouwenwekkend" dat het kabinet binnen een week een miljardenovereenkomst over Fortis heeft moeten repareren.

CDA-Tweede Kamerlid Frans de Nerée ziet het tweede akkoord over Fortis binnen een week vooral als een signaal van vertrouwen vanuit de Staat richting spaarders, het bankwezen en de Nederlandse economie.

SP-Kamerlid Ewout Irrgang vindt het merkwaardig dat de Kamer op geen enkele manier is betrokken bij dit besluit, terwijl er de afgelopen dagen uitvoerig met minister Wouter Bos (Financiën) over de bankverzekeraar is gesproken.

"Ik kan dit besluit niet zomaar steunen. Ik wil eerst een beter verhaal horen van het kabinet", aldus Tweede Kamerlid Kees Vendrik. Vendrik noemt het "uitermate bizar" dat bij de afspraken die Nederland afgelopen zondag met België en Luxemburg heeft gemaakt over Fortis de positie van ABN Amro blijkbaar niet goed was geregeld.

PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang wil weten waarom de nu gemaakte afspraken zondag blijkbaar nog niet mogelijk waren. Hij vindt het wel volkomen begrijpelijk dat het kabinet de afgelopen dagen niets meldde over nieuwe onderhandelingen met België en Luxemburg.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vindt dat de overname daadkracht en eensgezindheid van de overheid toont.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief