Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Beurzen in duizelingwekkende vaart lager

10 okt 08

Het plan van minister Wouter Bos van FinanciŽn om 20 miljard euro ter beschikking te stellen voor de financiŽle sector heeft vrijdag geen einde gebracht aan de duizelingwekkende dalingen van de beurskoersen.

De AEX-index in Amsterdam leverde met een verlies van 8,5 procent wederom fors in en belandde op het laagste punt in vijf jaar.

Beleggers zijn nog altijd niet gerust op de gezondheid van de financiële sector en vrezen dat de kredietcrisis overslaat naar andere sectoren. Dat zou kunnen resulteren in een diepe wereldwijde recessie. Bijna geen enkel hoofdfonds op de Europese beurzen kon zich aan de malaise onttrekken. De zwaarste verliezen waren opnieuw voor banken en verzekeraars, maar ook grondstofgerelateerde aandelen werden flink lager gezet.

Hoofdindex AEX sloot met een verlies van 23,92 punten tot 258,05 punten en de Midkap-index daalde 4,8 procent tot 381,35 punten. In Frankfurt, Parijs en Londen kwamen koersverliezen van 7 tot 8,5 procent op de schermen. Ook in de Verenigde Staten doken de koersen vrijdag weer in rode cijfers.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief